Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka ananasowo-kokosowa"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2065
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 18
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 14
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2065
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 18
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 14
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Składniki
Plastry ananasa osączyć (syrop zachować), pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając, kolejno wbijać jajka. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsypywać do maślanej masy. Wlać mleko kokosowe, rum, 100 ml syropu ananasowego. Utrzeć mikserem. Dodać kostki ananasa.
Formę z kominkiem natłuścić, oprószyć tartą bułką. Nałożyć ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 55-60 minut. Babkę studzić 10 minut w foremce, potem ostrożnie wyjąć, przełożyć na kratkę kuchenną.
Posypać drobnymi wiórkami kokosowymi i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Grube wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni. Ananasa oczyścić, pokroić na cząstki. Babkę udekorować cząstkami ananasa i posypać zrumienionymi wiórkami kokosa.Źródło: Życie na gorąco