Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Do miski przesiej mąkę, zrób w niej wgłębienie. Łyżkę cukru oraz drożdże wymieszaj w gorącym mleku, po czym wlej do dołka w mące.
Wyrobione ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a następnie połącz z jajkami, resztą cukru oraz roztopionym masłem.
Przełóż masę do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 50 minut.
Białko jajka utrzyj z cukrem pudrem. Tak przygotowanym lukrem polej babkę. Na koniec udekoruj ją cienkimi plasterkami pomarańczy.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: trudny.Źródło: Telemax