Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka drożdżowa z lukrem"
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Składniki
Masło rozpuść, wystudź. Mąkę przesiej. Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, ciepłym mlekiem i mąką; odstaw. Żółtka utrzyj z cukrem. Rozczyn wymieszaj z mąką, dodaj żółtka, masło i aromat. Wyrób ciasto drewnianą łyżką.
Natłuszczoną formę napełnij do połowy ciastem, odstaw do wyrośnięcia. Piecz 50 minut w 180° C, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z rumem, wodą i sokiem. Polej babkę.
Czas: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień