Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej czekolady i dodatkowo polewą o smaku kawy. Jeśli lubicie smak kawy, to konieczne spróbujcie. Piekłam w keksówce 31x11
Przepis dnia
Zgrabne , małe kotlety mielone z szynki wieprzowej, w sosie beszamelowym, lek...
Odsłon: 5077
Sałatka ogórkowa w zalewie z dodatkiem przyprawy gyros to prosta do przygotow...
Odsłon: 146
Udka z kurczaka w musztardowej marynacie to danie, które łączy w sobie wyrazi...
Odsłon: 226
Przepyszne połączenie buraka, mozzarelli i pestek dyni. Do tego wyrazista, in...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Zgrabne , małe kotlety mielone z szynki wieprzowej, w sosie beszamelowym, lek...
Odsłon: 5077
Sałatka ogórkowa w zalewie z dodatkiem przyprawy gyros to prosta do przygotow...
Odsłon: 146
Udka z kurczaka w musztardowej marynacie to danie, które łączy w sobie wyrazi...
Odsłon: 226
Przepyszne połączenie buraka, mozzarelli i pestek dyni. Do tego wyrazista, in...
Odsłon: 96
Składniki
Kawę wymieszać z gorącą wodą, tak żeby się rozpuściła i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka i zmiksować. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wlać kawę. Zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 55-60 minut.
Wystudzone ciasto udekorować polewą. Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Połowę polewy wylać na ciasto. Do reszty polewy dodać 1/2 łyżeczki kawy i 2 łyżeczki śmietanki. Podgrzać i mieszać, aż kawa się rozpuści. Chwilę to potrwa, trzeba cierpliwie mieszać. Gdyby było za gęste, to można dodać jeszcze łyżeczkę śmietanki.