Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej czekolady i dodatkowo polewą o smaku kawy. Jeśli lubicie smak kawy, to konieczne spróbujcie. Piekłam w keksówce 31x11
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3635
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 356
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 652
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3635
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 356
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 652
Składniki
Kawę wymieszać z gorącą wodą, tak żeby się rozpuściła i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka i zmiksować. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wlać kawę. Zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 55-60 minut.
Wystudzone ciasto udekorować polewą. Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Połowę polewy wylać na ciasto. Do reszty polewy dodać 1/2 łyżeczki kawy i 2 łyżeczki śmietanki. Podgrzać i mieszać, aż kawa się rozpuści. Chwilę to potrwa, trzeba cierpliwie mieszać. Gdyby było za gęste, to można dodać jeszcze łyżeczkę śmietanki.