Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1168
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1168
Składniki
Ucieram maslo lub margaryne z cukrem. Nastepnie mieszam make pszenna i make ziemniaczana z proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu dodac do utartego masla lub margaryny z cukrem.Wymieszac wszystko razem.
Oddzielam zoltka od bialek. Zoltka dodaje do wczesniej utartej masy, natomiast bialka ubijamy mikserem na duzych obrotach. Po osiagnieciu gestej masy, dodaje ubite bialka do wczesniej rozrobionej masy. Wszystko dokladnie mieszamy.
Wlewamy 2/3 masy do wczesniej wysmarowanej lekko maslem lub margaryna sredniej wielkosci tortownicy i lekko obsypanej maka pszenna. do 1/3 masy dodac 3lyzeczki kakao, wymieszac i nastepnie wlac na wczesniej wylane 2/3 masy ciasta. Robimy takie kleksy na calosci tortownicy.
Dzem nakladamy na gore, rzucajac go z gory, tak aby byly takie rozdarte kleksy. Ukladamy na calosci cienko pokrojone kawalki owocow, w tym przypadku - plasterki brzoskwin.
Wkladamy do wczesniej nagrzanego piekarnika na 170st i pieczemy na dolnej polce, tak aby gora ciasta sie nie spiekala. Pieczemy ok 1godz.