Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3105
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3105
Składniki
Jajka ubić z cukrem i z cukrem waniliowym. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuścić i gorącą wlać do masy. (stąd też nazwa - parzona :) ) . Można wlać kilka kropli olejku np. pomarańczowego czy waniliowego. Ciasto przelać do foremki na babkę. Aby zrobić babkę dwukolorową, należy podzielić ciasto na dwie części. Pierwszą wlać do formy, a do drugiej wsypać kakao i wymieszać. Przelać do formy. (Czasem korzystam ze zwykłej, kwadratowej formy.)
Piec w temp. ok 180 st. C. Około 35 -45 min. (Zależy to od "mocy" piekarnika - najlepiej sprawdzić wykałaczką - ale pewnie znacie tę metodę :))
Po wystygnięciu można polać polewą czekoladową.