Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka na święta Wielkiej Nocy. Ciekawe porady na temat tego ciasta znalazłem na blogu mojewypieki.blox.pl. Przepis nie pochodzi z tamtej strony, lecz dostowałem się do wskazówek.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 119
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 197
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 109
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1554
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 119
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 197
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 109
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1554
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 160 stopni (bez termoobiegu!). Formę do babek (średnica 21 cm) lub keksówkę wysmarować tłuszczem.
Żółtka oddzielić od białek.
W misce do białości utrzeć masło z cukrem i dodawać po jednym żółtku.
Do masy maślanej dodać przesianą mieszankę mąki pszennej, ziemniaczanej i proszku do pieczenia. Zmiksować wszystko na gładką masę.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soku z cytryny. Dodać do ciasta i lekko wymieszać.
Przełożyć do formy i piec około 50-60 minut. Enjoy!
Gotową, wystudzoną babkę można polać lukrem cytrynowym.
[Przepraszam za złą jakość zdjęcia, ale było zrobione "na szybko".]