Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2105
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2105
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Składniki
Żółtka ubić z cukrem.Dodawać po 1 łyżce śmietany, ubijać.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz budyniem.Wsypywać do masy i mieszać.Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać do ciasta, delikatnie mieszać.Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą formy na babkę i piec w temp.160-170 C przez 35-40 minut.Po ostudzeniu polać polewą i dowolnie udekorować.
Polewa:Do cukru wlać wodę, dobrze rozmieszać.Dodać aromat i wymieszać.Ja zrobiłam babkę z czekoladą i bez tej polewy którą podałam w przepisie.