Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 61
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 125
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 96
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 923
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 61
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 125
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 96
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 923
Składniki
Żółtka ubić z cukrem.Dodawać po 1 łyżce śmietany, ubijać.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz budyniem.Wsypywać do masy i mieszać.Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać do ciasta, delikatnie mieszać.Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą formy na babkę i piec w temp.160-170 C przez 35-40 minut.Po ostudzeniu polać polewą i dowolnie udekorować.
Polewa:Do cukru wlać wodę, dobrze rozmieszać.Dodać aromat i wymieszać.Ja zrobiłam babkę z czekoladą i bez tej polewy którą podałam w przepisie.