Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4988
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1230
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4988
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1230
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1492
Składniki
Żółtka ubić z cukrem.Dodawać po 1 łyżce śmietany, ubijać.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz budyniem.Wsypywać do masy i mieszać.Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać do ciasta, delikatnie mieszać.Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą formy na babkę i piec w temp.160-170 C przez 35-40 minut.Po ostudzeniu polać polewą i dowolnie udekorować.
Polewa:Do cukru wlać wodę, dobrze rozmieszać.Dodać aromat i wymieszać.Ja zrobiłam babkę z czekoladą i bez tej polewy którą podałam w przepisie.