Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe wykonanie a jakie smaczne!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym (miksować do "białości")
Wlać olej i wymieszać.
Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, dalej ubijać mikserem , aż powstaną " bąbelki".
Wlać sok z cytryny i lekko wymieszać łyżką. Można dodać według uznania rodzynki lub owoce kandyzowane.
Wylać do wcześniej przygotowanej formy( może być foremka jak na babkę, sprawdza się świetnie foremka do keksa).
Piec ok. 45 min na złocisty kolor.
Lekko ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!