Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka trio to delikatne,puszyste i wilgotne ciasto o trzech smakach idealnie ze sobą skomponowanych: cytrynowym, kokosowym i czekoladowym. Przy natłoku świątecznych obowiązków polecam upiec właśnie tę babkę, przygotowanie zajmie zaledwie 15 minut i gwarantuję, że napewno będzie pyszna oraz, że zrobisz ją jeszcze kilka razy w ciągu roku!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Składniki
Formy smarujemy masłem/margaryną i oprószamy mąką. Przesianą mąkę łączymy z wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Cytrynę sparzamy wrzątkiem, szorujemy. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. W misie miksera umieszczamy jajka, cukier oraz cukier waniliowy. Ubijamy na jasną puszystą masę około 10minut na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszamy obroty i cienkim strumieniem wlewamy mleko, olej, sok oraz otartą skórkę z cytryny. Łyżka po łyżce dodajemy suche składniki. Miksujemy tylko do połączenia na najniższych obrotach miksera. Połowę ciasta przelewamy do wcześniej przygotowanej formy. Do drugiej części dodajemy kakao, łączymy i wylewamy na białe ciasto do ¾ wysokości formy. Za pomocą patyczka możemy zrobić wzorek zataczając nim kółka. Pieczemy w 170°C około 45-50 minut do tzw suchego patyczka. Babki studzimy na kracie. Wystudzone wyciągamy z formy. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego