Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka trio to delikatne,puszyste i wilgotne ciasto o trzech smakach idealnie ze sobą skomponowanych: cytrynowym, kokosowym i czekoladowym. Przy natłoku świątecznych obowiązków polecam upiec właśnie tę babkę, przygotowanie zajmie zaledwie 15 minut i gwarantuję, że napewno będzie pyszna oraz, że zrobisz ją jeszcze kilka razy w ciągu roku!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1585
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 326
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1585
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 326
Składniki
Formy smarujemy masłem/margaryną i oprószamy mąką. Przesianą mąkę łączymy z wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Cytrynę sparzamy wrzątkiem, szorujemy. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. W misie miksera umieszczamy jajka, cukier oraz cukier waniliowy. Ubijamy na jasną puszystą masę około 10minut na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszamy obroty i cienkim strumieniem wlewamy mleko, olej, sok oraz otartą skórkę z cytryny. Łyżka po łyżce dodajemy suche składniki. Miksujemy tylko do połączenia na najniższych obrotach miksera. Połowę ciasta przelewamy do wcześniej przygotowanej formy. Do drugiej części dodajemy kakao, łączymy i wylewamy na białe ciasto do ¾ wysokości formy. Za pomocą patyczka możemy zrobić wzorek zataczając nim kółka. Pieczemy w 170°C około 45-50 minut do tzw suchego patyczka. Babki studzimy na kracie. Wystudzone wyciągamy z formy. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego