Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa i szybka do zrobienia babka. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy i na świątecznym stole. Delikatna o pięknym kolorze z przepysznym adwokatowym lukrem. Ciągle smaczna i wilgotna na drugi dzien.
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 76
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 226
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 12481
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 76
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 226
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 12481
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Do utartych jajek stopniowo dolewać olej, a następnie likier, cały czas mieszając. Na koniec przesiać make z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać lyzka.
Gotowa masę przelać do formy na babkę z kominkiem. Formę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 st.C Funkcja piekarnika góra – sol, do suchego patyczka. Około 40 -50 minut. Upieczona babkę studzić w formie przez pierwsze 10 minut. Następnie wyjąc z formy i studzić na kratce.
Przygotować lukier: Cukier i likier dobrze ze soba wymieszać. Odstawić na 10 minut a następnie polać nim ostudzona babkę. Smacznego!