Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa i szybka do zrobienia babka. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy i na świątecznym stole. Delikatna o pięknym kolorze z przepysznym adwokatowym lukrem. Ciągle smaczna i wilgotna na drugi dzien.
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 150
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku...
Odsłon: 1146
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z ki...
Odsłon: 236
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 329
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 150
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku...
Odsłon: 1146
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z ki...
Odsłon: 236
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 329
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Do utartych jajek stopniowo dolewać olej, a następnie likier, cały czas mieszając. Na koniec przesiać make z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać lyzka.
Gotowa masę przelać do formy na babkę z kominkiem. Formę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 st.C Funkcja piekarnika góra – sol, do suchego patyczka. Około 40 -50 minut. Upieczona babkę studzić w formie przez pierwsze 10 minut. Następnie wyjąc z formy i studzić na kratce.
Przygotować lukier: Cukier i likier dobrze ze soba wymieszać. Odstawić na 10 minut a następnie polać nim ostudzona babkę. Smacznego!