Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa i szybka do zrobienia babka. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy i na świątecznym stole. Delikatna o pięknym kolorze z przepysznym adwokatowym lukrem. Ciągle smaczna i wilgotna na drugi dzien.
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 146
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321638
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 131
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 146
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321638
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 131
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Do utartych jajek stopniowo dolewać olej, a następnie likier, cały czas mieszając. Na koniec przesiać make z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać lyzka.
Gotowa masę przelać do formy na babkę z kominkiem. Formę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 st.C Funkcja piekarnika góra – sol, do suchego patyczka. Około 40 -50 minut. Upieczona babkę studzić w formie przez pierwsze 10 minut. Następnie wyjąc z formy i studzić na kratce.
Przygotować lukier: Cukier i likier dobrze ze soba wymieszać. Odstawić na 10 minut a następnie polać nim ostudzona babkę. Smacznego!