Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marcepan to nic innego jak przetworzone migdały. Stanowi to doskonały dodatek to wielu ciast. Nie inaczej jest i tym razem. Babka z marcepanem to doskonała propozycja na szybki pieczony deser. Zasmakuje to zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Moim zdaniem to ciasto nie tylko jest łatwe i pyszne, ale nie jest trudne w przygotowaniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 657
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2047
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4034
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3984
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 657
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2047
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4034
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3984
Składniki
Białka oddzielam od żółtek. Żółtka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję miękkie masło. Ubijam. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia, mielone migdały i aromat. Miksuję. Masę marcepanową kroję na kawałki. Obsypuję mąką. Dodaję do masy. Mieszam. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy. Mieszam. Ciasto przelewam do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 50 minut w 180 stopniach. Studzę. Wystudzone ciasto dekoruję cukrem pudrem.