Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z pomarańczą, to kolejny pyszne ciasto, które możesz przygotować na Wielkanoc jak i na co dzień.
1 forma na babkę 22-24 cm, 1 rondelek, 1 mikser z misą
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10890
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3526
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2603
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10890
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3526
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2603
Składniki
Zacznij od starcia skorki z pomarańczy, następnie wycisnij z niej sok. Skórkę wymieszaj z cukrem, rozcieraj ja w palcach. Cukier i jajka ( w temp. Pokojowej)ukręć na puszysta masę, dodaj make, proszek do pieczenia, sode, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj sok z pomarańczy i rozpuszczone zimne masło. Wymieszaj. Forma na babkę 24cm, posmaruj masłem i posyp butka tarta. Przelej masę, wstaw do piekarnika na około 40 min, temp. 180’c. Zimne ciasto polej lukrem z pomarańczą.