Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z pomarańczą, to kolejny pyszne ciasto, które możesz przygotować na Wielkanoc jak i na co dzień.
1 forma na babkę 22-24 cm, 1 rondelek, 1 mikser z misą
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Zacznij od starcia skorki z pomarańczy, następnie wycisnij z niej sok. Skórkę wymieszaj z cukrem, rozcieraj ja w palcach. Cukier i jajka ( w temp. Pokojowej)ukręć na puszysta masę, dodaj make, proszek do pieczenia, sode, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj sok z pomarańczy i rozpuszczone zimne masło. Wymieszaj. Forma na babkę 24cm, posmaruj masłem i posyp butka tarta. Przelej masę, wstaw do piekarnika na około 40 min, temp. 180’c. Zimne ciasto polej lukrem z pomarańczą.