Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny sposób na recykling nieudanego albo długo zalegającego po świętach ciasta :-)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31049
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5934
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31049
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5934
Składniki
Ciasto i część herbatników pokruszyć. Można zostawić trochę większych kawałków, żeby uzyskać ciekawszy efekt. Mleko, cukier, cukier wanilinowy i kakao podgrzać, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i nieco przestudzić. Do pokruszonego ciasta dać pozostałe składniki, wlać masę kakaową i dokładnie wymieszać. Powinna powstać gęsta masa. Na dnie blachy (25 x 30cm) ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę i dokładnie wyrównać powierzchnię. Przygotować polewę kakaową: Wszystkie składniki rozpuścić na małym ogniu i zagotować. Gotować kilka minut, aż nieco zgęstnieje. Lekko przestudzić i polać ciasto. Blachę z ciastem włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego :-) P.s. Przepis pochodzi z blogu Mirabelki