Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny sposób na recykling nieudanego albo długo zalegającego po świętach ciasta :-)
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 296
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 82
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 296
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 82
Składniki
Ciasto i część herbatników pokruszyć. Można zostawić trochę większych kawałków, żeby uzyskać ciekawszy efekt. Mleko, cukier, cukier wanilinowy i kakao podgrzać, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i nieco przestudzić. Do pokruszonego ciasta dać pozostałe składniki, wlać masę kakaową i dokładnie wymieszać. Powinna powstać gęsta masa. Na dnie blachy (25 x 30cm) ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę i dokładnie wyrównać powierzchnię. Przygotować polewę kakaową: Wszystkie składniki rozpuścić na małym ogniu i zagotować. Gotować kilka minut, aż nieco zgęstnieje. Lekko przestudzić i polać ciasto. Blachę z ciastem włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego :-) P.s. Przepis pochodzi z blogu Mirabelki