Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 737
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1523
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6054
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8910
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 737
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1523
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6054
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8910
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Do ubitych białek stopniowo dodawać cukier wciąż ubijając. Następnie po jednym żółtku - ubijać na wolnych obrotach miksera. Odłożyć mikser i wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać ze sobą składniki. Na dwie blachy od piekarnika wyłożyć papier do pieczenia i kłaść małą łyżeczką okrągłe ciasteczka. Można to zrobić za pomocą szprycy jednak łyżeczką również idzie zgrabnie :) Każde ciasteczko posypać makiem. Piec w 180 stopniach przez 10 min. Ostudzić ciasteczka i na jedno nałożyć marmoladę i skleić z drugim ciasteczkiem.