Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Do ubitych białek stopniowo dodawać cukier wciąż ubijając. Następnie po jednym żółtku - ubijać na wolnych obrotach miksera. Odłożyć mikser i wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać ze sobą składniki. Na dwie blachy od piekarnika wyłożyć papier do pieczenia i kłaść małą łyżeczką okrągłe ciasteczka. Można to zrobić za pomocą szprycy jednak łyżeczką również idzie zgrabnie :) Każde ciasteczko posypać makiem. Piec w 180 stopniach przez 10 min. Ostudzić ciasteczka i na jedno nałożyć marmoladę i skleić z drugim ciasteczkiem.