Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3094
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154608
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 393
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3094
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154608
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 393
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Do ubitych białek stopniowo dodawać cukier wciąż ubijając. Następnie po jednym żółtku - ubijać na wolnych obrotach miksera. Odłożyć mikser i wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać ze sobą składniki. Na dwie blachy od piekarnika wyłożyć papier do pieczenia i kłaść małą łyżeczką okrągłe ciasteczka. Można to zrobić za pomocą szprycy jednak łyżeczką również idzie zgrabnie :) Każde ciasteczko posypać makiem. Piec w 180 stopniach przez 10 min. Ostudzić ciasteczka i na jedno nałożyć marmoladę i skleić z drugim ciasteczkiem.