Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla dzieci jak i dorosłych. Przepyszne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Składniki
Z mleka, jaja, proszku do pieczenia, cukru i mąki, mieszamy gęste ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzewamy tyle oleju aby banan mógł się zanurzyć w połowie i aby np. 3 – 4 porcję mogły swobodnie „pływać” w oleju.
Obranego banana kroimy albo wzdłuż na pół i na pół, lub tylko na pół. Obtaczamy w cieście i delikatnie przekładamy widelcem na patelnie, smażmy na jasny złoty kolor z obu stron. Wyciągamy i odsączamy na ręczniku papierowym.
Podajemy ciepłe, polane miodem, posypane wiórkami kokosowymi. Banan w cieście świetnie się nadaje na ciepły deser podany z kulką lodów i orzechami.