Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki deser z bananem w roli głównej. Najlepiej smakuje na ciepło. Do wykonania go wystarczy zaledwie kilka składników.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 80
Dziś do pracy.
Odsłon: 106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 105
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15383
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 293
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 80
Dziś do pracy.
Odsłon: 106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 105
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15383
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 293
Składniki
Banany obieramy ze skórki. Nacinamy wzdłuż tak, aby owoc przypominał łódkę. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w paski ok. 3 cm szerokości.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Napełniamy wydrążone banany. Paskami ciasta francuskiego owijamy każdy owoc tak, aby przypominał croissanta. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok. 20 minut do zrumienienia. Studzimy lub podajemy na ciepło.