Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki deser z bananem w roli głównej. Najlepiej smakuje na ciepło. Do wykonania go wystarczy zaledwie kilka składników.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15358
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4590
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 259
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2693
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4809
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15358
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4590
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 259
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2693
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4809
Składniki
Banany obieramy ze skórki. Nacinamy wzdłuż tak, aby owoc przypominał łódkę. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w paski ok. 3 cm szerokości.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Napełniamy wydrążone banany. Paskami ciasta francuskiego owijamy każdy owoc tak, aby przypominał croissanta. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok. 20 minut do zrumienienia. Studzimy lub podajemy na ciepło.