Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki deser z bananem w roli głównej. Najlepiej smakuje na ciepło. Do wykonania go wystarczy zaledwie kilka składników.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5601
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9457
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 211
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5601
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9457
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 211
Składniki
Banany obieramy ze skórki. Nacinamy wzdłuż tak, aby owoc przypominał łódkę. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w paski ok. 3 cm szerokości.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Napełniamy wydrążone banany. Paskami ciasta francuskiego owijamy każdy owoc tak, aby przypominał croissanta. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok. 20 minut do zrumienienia. Studzimy lub podajemy na ciepło.