Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki deser z bananem w roli głównej. Najlepiej smakuje na ciepło. Do wykonania go wystarczy zaledwie kilka składników.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 463
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3614
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 463
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3614
Składniki
Banany obieramy ze skórki. Nacinamy wzdłuż tak, aby owoc przypominał łódkę. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w paski ok. 3 cm szerokości.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Napełniamy wydrążone banany. Paskami ciasta francuskiego owijamy każdy owoc tak, aby przypominał croissanta. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok. 20 minut do zrumienienia. Studzimy lub podajemy na ciepło.