Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na szybki i prosty w przygotowaniu placek pełen smakowitych owoców. Bananowiec to świetny sposób na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów. Jest mięciutki, wilgotny i dodaje mnóstwa pysznej energii :).
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Składniki
Obrane banany rozgniatamy widelcem. Masło rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do bananów. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Jajka ubijamy z cukrem trzcinowym za pomocą miksera, a następnie dodajemy esencję waniliową, mąkę, banany z masłem i chwilę mieszamy na delikatnych obrotach. Do powstałej masy dodajemy posiekane orzechy włoskie.
Ciasto bananowe wylewamy do formy (o wymiarach 25 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy pokrojone w grubsze plastry jabłka oraz pokrojone na ćwiartki śliwki*. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka). Po ostygnięciu posypujemy je cukrem pudrem. * Owoce przed ułożeniem na cieście oprószamy mąką, co zapobiegnie ich zapadnięciu.
Na wierzch ciasta możemy dodać także inne owoce tj. morele, śliwki węgierki czy gruszki. Życzę smacznego! :)