Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z bananami i wiśniową pianką
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2716
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 191
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2716
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 191
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Przygotowanie: Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni . Tortownica o średnicy 26 cm Masło ,utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem, dodać banany przeciśnięte przez praskę, rozpuszczoną gęstniejącą cytrynową galaretkę i sok 1/2 cytryny ,wszystko dobrze połączyć i wylać na nasączony ,biszkopt. Następnie ,białka ubić na sztywno i dodać (do białek) tężejącą wiśniową galaretkę,to wylać na twardą masę bananową .Na stężałą piankę, ułożyć krążki bananów (każdy krążek moczymy w soku z cytryny ) i zalewamy rozpuszczoną ,tężejącą galaretką pomarańczową.
Smacznego !!!