Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho dla miłośników bananów
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1250
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1652
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 546
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 326
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1250
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1652
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 546
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 326
Składniki
Margarynę rozpuścić w rondelku w 1/2 szkl wody. Do gorącej masy dodać 2 galaretki cytrynowe i mieszać aż sie rozpuszczą.
Trzy banany miksujemy z sokiem z cytryny i łączymy z wystudzoną masą cytrynową a galaretke zieloną rozpuszczamy i studzimy
Najlepiej tortownice o wym 20 cm wyłożyć biszkoptami na ich warstwę wykładamy masę bananowo -cytrynową trochę tak aby zakryła biszkopty i wstawiamy na 10 min do lodówki aby przykleiła sie do biszkoptów potem wyjmujemy i nakładamy pozostałą masę i odstawiamy do stężenia w lodówce ok 10 min
Pozostałe banany kroimy w plasterki układamy na zastygłej masie i zalewamy tężejąca galaretką. Wstawiamy do lodówki aby zastygło .Smacznego.