Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna przekąska jeśli ktoś lubi banany :D
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Banany wstawić do lodówki na 2 godz. Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Wsypać mąkę po jednej łyżce i wlać śmietanę, dosypać sezam. Cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy.Na koniec połączyć z pianą ubitą z białek. Ciasto wstawić do na godz.
Banany obrać ze skórki i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Nadziewać na widelec , maczać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej.Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu.Posypać cukrem pudrem.