Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna przekąska jeśli ktoś lubi banany :D
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1247
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 258
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2256
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4345
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1247
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 258
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2256
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4345
Składniki
Banany wstawić do lodówki na 2 godz. Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Wsypać mąkę po jednej łyżce i wlać śmietanę, dosypać sezam. Cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy.Na koniec połączyć z pianą ubitą z białek. Ciasto wstawić do na godz.
Banany obrać ze skórki i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Nadziewać na widelec , maczać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej.Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu.Posypać cukrem pudrem.