Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna przekąska jeśli ktoś lubi banany :D
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 377
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 377
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Banany wstawić do lodówki na 2 godz. Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Wsypać mąkę po jednej łyżce i wlać śmietanę, dosypać sezam. Cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy.Na koniec połączyć z pianą ubitą z białek. Ciasto wstawić do na godz.
Banany obrać ze skórki i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Nadziewać na widelec , maczać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej.Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu.Posypać cukrem pudrem.