Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny wariant na letni podwieczorek, zwłaszcza dla niejadków... Danie pyszne, sycące, ale... niestety kaloryczne :(
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 129
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 42
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 12
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 129
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 42
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 12
Składniki
Przygotować średnio rzadkie ciasto naleśnikowe (każdy ma jakiś sprawdzony przepis) - zagęścić wiórkami kokosowymi do konsystencji dosyć gęstej (ewentualnie dodać mąki) . Dodać cukier wanilinowy
Banany pokroić na 4 części (jeśli będą mniejsze, to na 3 lub 2) według uznania. Kawałki bananów zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Obsmażać z każdej strony na bursztynowy kolor (jak zwykłe placki). Jeśli ciasto będzie spływało z bananów, to znaczy, że jest zbyt rzadkie.
Usmażone banany układać na półmisku i posypywać cukrem pudrem z cukrem wanilinowym. Można jeść póki gorące, lub poczekać aż przestygną...
Smacznego! Palce lizać...