Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8488
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2976
Polecam.
Odsłon: 1734
Polecam.
Odsłon: 501
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8488
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2976
Polecam.
Odsłon: 1734
Polecam.
Odsłon: 501
Składniki
Jajka i cukier ucierać na puszysta... potem wymieszać mąki wrocławski z proszek tylko nie ucierać (po potem nie wyrośnie..)wymieszać łyżka albo łopatkę i na końcu mąki krupczatki delikatnie wymieszać i przelać formy baranki. Nasmarować tłuszczem z smalec i posypać bułka tartą. Nagrzanych piekarniku na 180 Stopni ok. 30 minut...