Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, łatwe i szybkie do zrobienia kruche ciasteczka. Ciasteczka są tak proste w wykonaniu, że z powodzeniem możecie zaangażować w ich robienie dzieci. Idealny dodatek do kawy i jako świąteczny smakołyk.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2186
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2186
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Składniki
Jajka wymieszać z cukrami i szczyptą soli. Dodać olej i przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Masę wyrobić ręcznie na gładkie ciasto.
Z ciasta wydzielić male porcje (o wielkości orzecha włoskiego) i uformować w owalny kształt, cos w rodzaju ziarna fasoli. Patrz film. Uformowane porcje ciasta układać na blaszce wyłożonej pergaminem i za pomocą widelca odcisnąć na ciasteczkach wzór, lekko ciasteczko spłaszczając.
Ciasteczka piec w dobrze nagrzanym piekarniku, w 180 st C przez około 15 – 20 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Po upieczeniu, ciasteczka wystudzić i udekorować rozpuszczoną czekoladą lub według uznania. Smacznego!