Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą karpatka i biszkoptami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101000
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1970
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5827
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5828
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101000
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1970
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5827
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5828
Składniki
Z podanych składników upiec biszkopt., białka ubić na pianę ,dodać cukier następnie żółtka.Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem przesiać do masy jajecznej i wymieszać .Piec w temp.180 stopni ok.30 min. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Krem do karpatki ugotować wg przepisu na opakowaniu.Wystudzić i utrzeć z masłem. Masę podzielić na połowę. Jedną rozsmarować na dolnej części biszkoptu i przykryć drugim blatem.,posmarować kremem.Na wierzchu kremu ułożyć biszkopty przekrojone na pół.
Następnie masło zagotować z wodą i cukrem,wystudzić.Do ostudzonej masy wsypać mleko w proszku/2 szklanki/i wymieszać. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao a do drugiej 2 łyżki mleka w proszku. Masy z mleka w proszku na przemian wlewać łyżką między biszkopty. Gotowe ciasto odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Kroić w połowie biszkoptów nożem maczanym w gorącej wodzie.