Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały smak i lekka chrupkość ciasteczek. Czas wykonania ciasta to 5 minut. Potem to już tylko formowanie ciasteczek. Doskonała forma podziękowania :)
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 76
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6834
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 254
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 195
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 469
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 76
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6834
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 254
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 195
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 469
Składniki
Listki bazylii zostawmy lekko wilgotne, wtedy łatwiej zwiąże się ciasto. Wszystkie składniki mieszamy w robocie kuchennym do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Gotowe ciasto przekładamy na rozwiniętą folię przezroczystą, lekko spłaszczamy i przykrywamy folią. Ciasto pomiędzy folią wałkujemy na grubość do 1 cm. Zdejmujemy wierzchnią folię i wykrawamy dowolne wzory.
Ciasteczka przenosimy na blaszki pokryte papierem do pieczenia. Pieczmy w 190 C około 10 minut.
Grubsze ciasteczka będą w środku bardziej miękkie, cieńsze będą bardziej chrupiące. GORĄCO POLECAM.