Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowa owsiana tarta z porzeczkami
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26530
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 452
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26530
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 452
Składniki
wiórki kokosowe (wg. uznania) Zagnieść ciasto z masła, cukru i mąki. Po ulepieniu kulki, wkładamy do lodówki na pół godziny. Formę na tartę (tortownicą, lub klasyczną blachę) posmarować tłuszczem, by ciasto nie przywarło. Po wyjęciu ciasta z lodówki – 2/3 ciasta wykładamy na spód oraz boki formy. Na ciasto nakładamy dżem. Na dżem posypujemy garść wiórków kokosowych – ten krok możecie spokojnie pominąć. Na wierzch posypujemy pokruszoną resztę ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut. Jeść, gdy dobrze wystygnie.