Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowa owsiana tarta z porzeczkami
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3610
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1723
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3610
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1723
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 25
Składniki
wiórki kokosowe (wg. uznania) Zagnieść ciasto z masła, cukru i mąki. Po ulepieniu kulki, wkładamy do lodówki na pół godziny. Formę na tartę (tortownicą, lub klasyczną blachę) posmarować tłuszczem, by ciasto nie przywarło. Po wyjęciu ciasta z lodówki – 2/3 ciasta wykładamy na spód oraz boki formy. Na ciasto nakładamy dżem. Na dżem posypujemy garść wiórków kokosowych – ten krok możecie spokojnie pominąć. Na wierzch posypujemy pokruszoną resztę ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut. Jeść, gdy dobrze wystygnie.