Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, smaczne zdrowe ciasto dobre dla każdego łasucha oraz dla tych którzy unikają glutenu i laktozy.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Formę wysmaruj tłuszczem (można też wyłożyć papierem do pieczenia). Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Marchew obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, odciśnij nadmiar soku. Banana rozgnieć i dodaj do marchwi ,wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj do połączenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piekarnik elektryczny: ok. 180 °C (termoobieg) Czas pieczenia: 50 min. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem, wyłóż kremem, konfiturą lub polej czekoladą ;)