Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezy z wiórkami kokosowymi sklejone ubitą śmietaną i truskawkami to bardzo fajne połączenie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5487
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8819
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7672
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5242
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5487
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8819
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7672
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5242
Składniki
Białka ubijamy z solą na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy małymi porcjami cukier i cały czas ubijamy mikserem. Do ubitych białek dodajemy mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe. Całość delikatnie mieszamy szpatułką, aby białka nie opadły. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ,masę kokosową wykładamy łyżką w niewielkich odstępach lub w specjalną foremkę do bez. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160 na ok.30 minut.
Po wystudzeniu, ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy pokrojone w kostkę truskawki. Bezy sklejamy po dwie ubitą śmietaną.