Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezy z wiórkami kokosowymi sklejone ubitą śmietaną i truskawkami to bardzo fajne połączenie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5487
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34533
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2168
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113839
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5487
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34533
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2168
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113839
Składniki
Białka ubijamy z solą na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy małymi porcjami cukier i cały czas ubijamy mikserem. Do ubitych białek dodajemy mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe. Całość delikatnie mieszamy szpatułką, aby białka nie opadły. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ,masę kokosową wykładamy łyżką w niewielkich odstępach lub w specjalną foremkę do bez. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160 na ok.30 minut.
Po wystudzeniu, ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy pokrojone w kostkę truskawki. Bezy sklejamy po dwie ubitą śmietaną.