Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z białkami które czasami zostają po pieczeniu ciasta? A no nic innego jak bezy. Czasem wychodzą lepsze czasem gorsze ale i tak są o niebo lepsze od tych gotowych.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1858
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3892
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 274
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 179
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 168
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1858
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3892
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 274
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 179
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 168
Składniki
Wykonanie: 1.Białka ubić na sztywno, lecz uważać aby ich nie przebić. 2.Dodawać stopniowo najlepiej po łyżce pozostałe składniki cały czas miksując po każdej na najwyższych obrotach miksera. 3.Wyciskać szprycą małe kleksy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4.Piec w piekarniku nagrzanym do temp.130°C przez około 10 minut. 5.Następnie zmniejszyć temp.do 120° i piec jeszcze około 40 minut. 6.Jeśli chcemy żeby były wilgotne w środku nie zmniejszamy temperatury i pieczemy je trochę krócej. 7.Piekarnik nastawiony na grzanie dół z termoobiegiem.