Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z białkami które czasami zostają po pieczeniu ciasta? A no nic innego jak bezy. Czasem wychodzą lepsze czasem gorsze ale i tak są o niebo lepsze od tych gotowych.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162999
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 254
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 59
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162999
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 254
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 59
Składniki
Wykonanie: 1.Białka ubić na sztywno, lecz uważać aby ich nie przebić. 2.Dodawać stopniowo najlepiej po łyżce pozostałe składniki cały czas miksując po każdej na najwyższych obrotach miksera. 3.Wyciskać szprycą małe kleksy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4.Piec w piekarniku nagrzanym do temp.130°C przez około 10 minut. 5.Następnie zmniejszyć temp.do 120° i piec jeszcze około 40 minut. 6.Jeśli chcemy żeby były wilgotne w środku nie zmniejszamy temperatury i pieczemy je trochę krócej. 7.Piekarnik nastawiony na grzanie dół z termoobiegiem.