Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z białkami które czasami zostają po pieczeniu ciasta? A no nic innego jak bezy. Czasem wychodzą lepsze czasem gorsze ale i tak są o niebo lepsze od tych gotowych.
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 31
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 93
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 867
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 31
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 93
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 867
Składniki
Wykonanie: 1.Białka ubić na sztywno, lecz uważać aby ich nie przebić. 2.Dodawać stopniowo najlepiej po łyżce pozostałe składniki cały czas miksując po każdej na najwyższych obrotach miksera. 3.Wyciskać szprycą małe kleksy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4.Piec w piekarniku nagrzanym do temp.130°C przez około 10 minut. 5.Następnie zmniejszyć temp.do 120° i piec jeszcze około 40 minut. 6.Jeśli chcemy żeby były wilgotne w środku nie zmniejszamy temperatury i pieczemy je trochę krócej. 7.Piekarnik nastawiony na grzanie dół z termoobiegiem.