Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezy z bananami w czekoladzie"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę z solą, dodawaj po łyżce cukru, cały czas miksując. Wlej sok z cytryny, wsyp mąkę, wymieszaj. Na papierze do pieczenia układaj małe kulki. Piecz pięć minut w temp. 180°C, a potem 90 minut w temperaturze 140°C.
Banany obierz, przekrój na pół, usmaż na maśle. Ułóż je na półmisku. Przyprawy wymieszaj. Czekoladę roztop z masłem. Obok bananów ułóż bezy, posyp przyprawami, cukrem pudrem i posiekanymi pistacjami. Polej czekoladą.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień