Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1281
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4054
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1022
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1281
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4054
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1022
Składniki
Zagotować 150 ml wody z cukrem, cukrem waniliowym, połową skórki otartej z cytryny i sokiem cytrynowym. Gotować na małym ogniu, aż powstanie gęsty syrop.
Z białek ubić sztywną pianę i (nie przerywając ubijania) cienkim strumieniem wlewać gorący syrop. Ubijać aż masa ostygnie.
Masę wymieszać z migdałami, nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć do tortownicy formując ciasteczka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130* i suszyć ok. 40 min.
śmietanę ubić z cukrem pudrem i resztę skórki z cytryny.
Przełożyć do szprychy do dekorowania tortów i wycisnąć rozetki wprost na wystudzona bezę.
* udekorować każdą plasterkiem limonki.