Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 37
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 146
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 81
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 37
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 146
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 81
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
Zagotować 150 ml wody z cukrem, cukrem waniliowym, połową skórki otartej z cytryny i sokiem cytrynowym. Gotować na małym ogniu, aż powstanie gęsty syrop.
Z białek ubić sztywną pianę i (nie przerywając ubijania) cienkim strumieniem wlewać gorący syrop. Ubijać aż masa ostygnie.
Masę wymieszać z migdałami, nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć do tortownicy formując ciasteczka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130* i suszyć ok. 40 min.
śmietanę ubić z cukrem pudrem i resztę skórki z cytryny.
Przełożyć do szprychy do dekorowania tortów i wycisnąć rozetki wprost na wystudzona bezę.
* udekorować każdą plasterkiem limonki.