Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 779
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1619
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6133
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8941
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 779
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1619
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6133
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8941
Składniki
Zagotować 150 ml wody z cukrem, cukrem waniliowym, połową skórki otartej z cytryny i sokiem cytrynowym. Gotować na małym ogniu, aż powstanie gęsty syrop.
Z białek ubić sztywną pianę i (nie przerywając ubijania) cienkim strumieniem wlewać gorący syrop. Ubijać aż masa ostygnie.
Masę wymieszać z migdałami, nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć do tortownicy formując ciasteczka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130* i suszyć ok. 40 min.
śmietanę ubić z cukrem pudrem i resztę skórki z cytryny.
Przełożyć do szprychy do dekorowania tortów i wycisnąć rozetki wprost na wystudzona bezę.
* udekorować każdą plasterkiem limonki.