Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezy z kremem kakaowym"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Przesiej cukier puder. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodawaj po łyżce cukru, cały czas miksując. Wlej sok z cytryny, zmiksuj. Masę nałóż do szprycy. Wyciskaj porcje na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wstaw do 140°C na 60 minut.
Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj serek, kakao i cukier puder, zmiksuj. Kremem posmaruj płaską stronę jednej bezy i sklej z drugą bezą. Udekoruj ciastka rozpuszczoną czekoladą.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień