Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67891
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1939
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67891
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1939
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy sok z cytryny i po łyżeczce cukru pudru stopniowo cały czas ubijając. * Zbyt szybkie dodanie cukru sprawi, że białka staną się ciekłe.
Na brytfannę rozkładamy papier do pieczenia i rękawem cukierniczym robimy małe beziki. Pieczemy 40-50 min w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu posypujemy startą czekoladą..