Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna
Odsłon: 13513
Polecam.
Odsłon: 64
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2009
Szybka i smaczna
Odsłon: 13513
Polecam.
Odsłon: 64
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2009
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy sok z cytryny i po łyżeczce cukru pudru stopniowo cały czas ubijając. * Zbyt szybkie dodanie cukru sprawi, że białka staną się ciekłe.
Na brytfannę rozkładamy papier do pieczenia i rękawem cukierniczym robimy małe beziki. Pieczemy 40-50 min w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu posypujemy startą czekoladą..