Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała rolada"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
1Białka ubij z 10 dag cukru kryształu. Dodaj żółtka i mąkę, zmiksuj. Wylej ciasto na pokrytą pergaminem blachę. Piecz 10 min w 180 st. Ciepły biszkopt zroluj, pozostaw do ostudzenia (usuń pergamin).
Z mleka, proszku waniliowego i reszty cukru kryształu ugotuj budyń. Ostudź, utrzyj na krem z masłem i skórką pomarańczową. Rozwiń biszkopt, posmaruj dżemem i kremem, zroluj. Cukier puder utrzyj z 3 łyżkami soku z pomarańczy, polukruj ciasto.
czas ok. 55 min; porcja – 300 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety