Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne rozwiązanie dla osób dbających o figurę.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Składniki
Oddziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę.
Przesiej mąkę.
Żółtka zmiksuj z twarogiem i ciągle miksując dodawaj odżywkę białkową i przesianą mąkę.
Dodaj pianę z białek miksuj jeszcze chwilę na małych obrotach.
Masę wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie tortownica o średnicy 24cm).
Piecz w temperaturze 180 stopni C przez godzinę. Potem pozostaw sernik na kratce piekarnika do ostygnięcia.
Przed podaniem dekoruję ciasto serkiem "Bieluch" i owocami (na zdjęciu mango i granat).