Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne rozwiązanie dla osób dbających o figurę.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 808
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3111
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 808
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3111
Składniki
Oddziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę.
Przesiej mąkę.
Żółtka zmiksuj z twarogiem i ciągle miksując dodawaj odżywkę białkową i przesianą mąkę.
Dodaj pianę z białek miksuj jeszcze chwilę na małych obrotach.
Masę wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie tortownica o średnicy 24cm).
Piecz w temperaturze 180 stopni C przez godzinę. Potem pozostaw sernik na kratce piekarnika do ostygnięcia.
Przed podaniem dekoruję ciasto serkiem "Bieluch" i owocami (na zdjęciu mango i granat).