Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno na twarogu powstawał po wielu próbach i testach. Głównym problem stanowił ser, gdyż twarogi gotowe mielone były po prostu za rzadkie. Siłą rzeczy, musiałam wymyślić takie połączenie, aby twaróg stężał. Sernik na zimno biało-czerwony stanowi jednocześnie kwintesencję smaków lata. Połączenie twarogu z truskawkami jest miłym wspomnieniem mijających wakacji.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45122
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45122
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Składniki
Truskawki myję, usuwam szypułki, wycieram z nadmiaru wody. Kroję na ćwiartki. Galaretkę rozpuszczam w 250 ml wrzącej wody. Dodaję pokrojone truskawki. Studzę. Gdy żelatyna zacznie tężeć, wkładam ja do lodówki, aby całkowicie stężała. Twaróg mielę dwa razy. Następnie ucieram go z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie. Z jogurtu naturalnego gęstego odkładam dwie łyżki. Pozostały jogurt dodaję do masy twarogowej. Gdy żelatyna stężeje, dodaje do niej jogurt i lekko odgrzewam. Powoli wlewam do masy twarogowo-jogurtowej. Biszkopty wykładam na dno tortownicy. Na biszkopty wykładam połowę masy twarogowej. Odkładam na 30 minut do zastygnięcia w lodówce. Stężałą galaretkę kroję na kwadraty. Wykładam na pierwsza warstwę twarogową. Następnie na galaretkę wykładam drugą połowę masy twarogowej. Odstawiam do lodówki, aby zastygła.