Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik przygotowany na bazie sera twarogowego. Łatwy i bardzo smaczny posmakuje na pewno dzieciom. Doskonały na nadchodzący dzień dziecka.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Truskawki myję, usuwam szypułki, wycieram z nadmiaru wody. Kroję na ćwiartki. Galaretkę rozpuszczam w 250 ml wrzącej wody. Dodaję pokrojone truskawki. Studzę. Gdy żelatyna zacznie tężeć, wkładam ja do lodówki, aby całkowicie stężała. Twaróg mielę dwa razy. Następnie ucieram go z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie. Z jogurtu naturalnego gęstego odkładam dwie łyżki. Pozostały jogurt dodaję do masy twarogowej. Gdy żelatyna stężeje, dodaje do niej jogurt i lekko odgrzewam. Powoli wlewam do masy twarogowo-jogurtowej. Biszkopty wykładam na dno tortownicy. Na biszkopty wykładam połowę masy twarogowej. Odkładam na 30 minut do zastygnięcia w lodówce. Stężałą galaretkę kroję na kwadraty. Wykładam na pierwsza warstwę twarogową. Następnie na galaretkę wykładam drugą połowę masy twarogowej. Odstawiam do lodówki, aby zastygła.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga!