Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszne ciasteczka rozpływające się w ustach ? Jest przy nich mało pracy a smak bombowy do kawy w 15 minut gotowy. Skusicie się na takie ciasteczka ? Tak dziś ze szczęścia siedziałam i ich sobie wymyśliłam, wreszcie po 18 - tu latach doczekałam się mieszkania może nie duże ale ważne że jest jestem mega szczęśliwa i chętnie podzielę się z wami tą wiadomością. Ok teraz podam wam przepis na ciasteczka biszkoptowe.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 372
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 63
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 372
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 63
Składniki
Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier, wlać olejek cytrynowy i całość zmiksować na pulchną masę tak zwany kogel - mogel.
Gdy mamy już zmiksowaną masę jajeczną, wsypać mąkę i dodać proszek do pieczenia. Również całość zmiksować do połączenia się masy jajecznej z mąką i proszkiem do pieczenia.
Na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia nakładać po łyżce do półtorej łyżki ciasta. na ciasto położyć po pół łyżeczki masy krówka ( smak dowolny ). Ciastka nakładać w odstępach ponieważ w czasie pieczenia będą rosły.
Tak przygotowane ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 13 - 15 minut w zależności od piekarnika i przypieczenia jaki chcemy czy jaśniejszy czy ciemniejszy. Upieczone ciasteczka studzić na kratce do całkowitego ostygnięcia. Jak już całkiem ostygną ściągać z papieru za pomocą noża.
Z tego przepisu wyszło mi 16 big ciastek. Jeśli ktoś potrzebuje większej ilości ciastek wystarczy zwiększyć produkty. Polecam serdecznie choć sama je wymyśliłam to idealnie nadają się do kawy i nie tylko a dla dzieci to miód na ich podniebienia.