Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś mój przepis na niezawodny biszkopt bezglutenowy, który zawsze się udaje.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4174
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1188
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4174
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1188
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy wraz z cukrem i cukrem z wanilią na sztywną pianę. Do ubitej piany dodajemy żółtka, mąki i proszek do pieczenia i mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto do tortownicy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Pieczemy około 35 minut (może być termoobieg). Nie zapominamy o teście patyczka, by sprawdzić czy biszkopt się upiekł. 35 minut powinno wystarczyć, pieczemy do suchego patyczka. Bywa, że biszkopt z wierzchu popęka, nie szkodzi, wierzch zwykle ścina się przy tworzeniu tortu. Biszkopt studzimy w foremce. Foremkę zdejmujemy dopiero po przestudzeniu. Następnie odrywamy papier od spodu. Biszkopt świetnie nadaje się do tortów, a można go tez podać posypany cukrem pudrem. Smacznego :-)