Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt czekoladowy z truskawkami"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 30
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 30
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem kryształem, dodaj mąkę i kakao. Ciasto przełóż do formy. Piecz 20 min w 180 st. Ostudź, przekrój na 3 blaty. Śmietanę zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Żelatynę rozpuść w 80 ml wody. Połącz ze śmietaną. Truskawki oczyść, odszypułkuj, pokrój. 1/3 owoców dodaj do masy śmietanowej. Przełóż nią blaty. Odstaw w formie do stężenia. Galaretkę przygotuj według przepisu. Resztę owoców ułóż na cieście, zalej tężejącą galaretką. Odstaw na ok. 3 godziny do lodówki.
Czas ok. 80 min; porcja – 270 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety