Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt jabłkowy"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 511
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2761
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 511
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2761
Składniki
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w plastry, cząstki lub ósemki. Obtocz w mące. Jajka ubij z cukrem.
Dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj na gładko. Ciasto wlej do natłuszczonej i wysypanej mąką lub bułką formy (24 cm). Ułóż na wierzchu jabłka. Piecz w 175oC ok. 50 min.Źródło: Świat kobiety