Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny placek z tegorocznych moreli. Przepis jest wypróbowany, placek się udaje.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 541
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16809
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 563
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 541
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16809
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 563
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrami, a białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z żółtkami. Mąkę wymieszać lekko z masą jajeczną i wlać do formy. Piec 35 minut w temperaturze 170 stopni, po upieczeniu biszkopt lekko opadnie. Po ostudzeniu posmarować biszkopcik dżemem, wyłożyć dojrzałymi morelami i zalać tężejącą galaretką. Owoce mogą być różne, w zależności od sezonu z odpowiednią galaretkę do owoców.