Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i lekki biszkopt, idealny na roladę. Aby wyszedł perfekcyjnie, jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Po upieczeniu biszkoptu najlepiej ostudzić go w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiach, a po wyjęciu zwinąć od razu w roladę.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 77
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2612
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1443
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 77
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2612
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1443
Składniki
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia.
Do miski wbij jajka i zacznij miksować. Następnie wsyp cukier i całość miksuj do momentu, aż masa jajeczna podwoi swoją objętość. Pod sam koniec ubijania wlej cienkim strumieniem olej.
Do ubitych jajek wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotową masę wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wygładź z wierzchu.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 20 minut. Studź w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiach.