Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i lekki biszkopt, idealny na roladę. Aby wyszedł perfekcyjnie, jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Po upieczeniu biszkoptu najlepiej ostudzić go w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiach, a po wyjęciu zwinąć od razu w roladę.
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 148
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 303
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 682
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 75
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 126
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 148
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 303
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 682
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 75
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 126
Składniki
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia.
Do miski wbij jajka i zacznij miksować. Następnie wsyp cukier i całość miksuj do momentu, aż masa jajeczna podwoi swoją objętość. Pod sam koniec ubijania wlej cienkim strumieniem olej.
Do ubitych jajek wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotową masę wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wygładź z wierzchu.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 20 minut. Studź w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiach.