Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt idealny jako baza na tort lub ciasto z kremem.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4345
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 200
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4345
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 200
Składniki
Żółtka oddziel od białek.
Białka ubij na sztywno z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli, ubijając stopniowo dodaj po jednym żółtku. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dosyp do masy jajecznej, delikatnie wymieszaj za pomocą szpatułki nie używaj już miksera.
Silikonową tortownicę posmaruj cienko olejem i przelej biszkopt.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piec około 25 minut. Zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 5 minut.