Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt idealny jako baza na tort lub ciasto z kremem.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22065
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 96
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 375
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 102
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 156
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22065
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 96
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 375
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 102
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 156
Składniki
Żółtka oddziel od białek.
Białka ubij na sztywno z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli, ubijając stopniowo dodaj po jednym żółtku. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dosyp do masy jajecznej, delikatnie wymieszaj za pomocą szpatułki nie używaj już miksera.
Silikonową tortownicę posmaruj cienko olejem i przelej biszkopt.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piec około 25 minut. Zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 5 minut.