Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt po staropolsku"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Cukier miałki przesiać do donicy, wbić 4 żółtka i trzeć 10 minut, potem wbijać po jednym żółtku, ucierając bez przerwy, aż masa będzie zupełnie biała. To rozcieranie masy powinno trwać około trzech kwadransów.
Wtenczas wsypać mąkę i połowę białek, ubitych na sztywną pianę, dobrze wymieszać, a gdy już wszystka mąka schowana, dodać resztę piany i leciutko łyżką wymieszać. Masę nakładać do worka i szprycować na blachę. Piec.
Gniewkowska, „Kuchnia domowa”Źródło: Dobry Tydzień