Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt w karmelu z gruszkami"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Gruszki obierz. Zagotuj wodę z 4 łyżkami cukru, sokiem i skórką cytrynową oraz goździkami. Włóż gruszki. Gotuj je 5 minut. Owoce wystudź w zalewie.
Jajka ubij z resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę, proszek i olej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż biszkopt. Gruszki osusz. Postaw je pionowo w cieście.
Piecz 40 minut w 180°C. Udekoruj paseczkami stopionej polewy i siecią z karmelu.Źródło: Naj