Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt w karmelu z gruszkami"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 176
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 649
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 113
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 139
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 176
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 649
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 113
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 139
Składniki
Gruszki obierz. Zagotuj wodę z 4 łyżkami cukru, sokiem i skórką cytrynową oraz goździkami. Włóż gruszki. Gotuj je 5 minut. Owoce wystudź w zalewie.
Jajka ubij z resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę, proszek i olej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż biszkopt. Gruszki osusz. Postaw je pionowo w cieście.
Piecz 40 minut w 180°C. Udekoruj paseczkami stopionej polewy i siecią z karmelu.Źródło: Naj