Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 186
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 69
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 186
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 69
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 94
Składniki
Sok z ananasów odlać do garnka, dodać 1/2 szklanki cukru.Jedną łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuścić w 1/2 szklanki wody do tego dodać 3 żółtka dobrze wymieszać.Sok z ananasów zagotować do tego wlać mąkę z żółtkami i ugotować kisiel.Do gorącego kisielu wsypać galaretkę cytrynową.
Ananasy pokroić w drobną kostkę skropić sokiem z cytryny i dać do ciepłego kisielu.Śmietanę ubić z cukrem pudrem do tego dodać przestudzony kisiel z ananasami.Wymieszać i przełożyć placek.Placek polać polewą.