Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, szybki w wykonaniu i bardzo smaczny. Wyśmienity do niedzielnej kawy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33243
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33243
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Ubić na sztywno białka, dodać cukier i ubijać aż się cukier rozpuści. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do prostokątnej blaszki / u mnie to blaszka o wym.12 x25cm / i piec 30 min w temp. 180 st. w zależności od piekarnika.
Ubić śmietanę bardzo mocno schłodzoną w lodówce mikserem na średnich obrotach. Pod koniec ubijania dodać cukier puder wymieszany z żelfixem i jeszcze ubijać przez kilka sekund do połączenia się składników.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Blaty biszkoptu nasączyć wodą z aromatem / u mnie mój ulubiony/ lub mocną herbatą, posmarować dżemem i przełożyć bitą śmietaną. Wierzch biszkoptu posmarować polewą czekoladową ,brzegi dookoła posypać wiórkami kokosowymi a środek kolorową posypką.
Życzę wszystkim smacznego.