Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z brzoskwiniową pianką"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Składniki
Galaretkę rozpuść w 250 ml gorącej wody, wystudź, schłodź. Białka ubij, pod koniec dodaj cukier. Miksując dodawaj po jednym żółtku. Mąki i proszek przesiej do masy, wymieszaj. Wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz 20 minut w temp. 180°C.
Brzoskwinie odsącz, pokrój w kostkę. Maślankę zmiksuj z cukrem i tężejącą galaretką, dodaj brzoskwinie, wymieszaj. Wyłóż na biszkopt. Schłodź. Udekoruj śmietaną ubitą z cukrem pudrem i brzoskwiniami.
Czas około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień